WhatsApp durmuyor, yeni özelliklerini peş peşe sunuyor. Milyonlarca kullanıcısı bulunan uygulamada çok büyük özellikler getirildi. Son olarak mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp “Bir Kez Görüntülenen Mesajlar için Ekran Görüntüsü Alınmasını Engelleme” özelliğini duyurdu. Ayrıca yeni bir özellik daha duyuruldu. Bu özellik, WhatsApp’ta çevrimiçi görünmek istemeyen kullanıcılara ‘oh be’ dedirtecek.

YAPILAN AÇIKLAMA

WhatsApp resmi blog sitesinde yaptığı açıklamada “Çevrimiçi Olduğunuzda Sizi Kimlerin Görebileceğini Seçin” diyerek detayları duyurdu. Bu nokto WhatsApp tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Arkadaşlarımızın veya ailemizin çevrimiçi olduğunu görmek, birbirimize bağlı hissetmemize yardımcı olur, ancak hepimizin WhatsApp’ımızı özel olarak kontrol etmek istediğimiz zamanlar olmuştur. Çevrimiçi görünürlüğünüzü gizli tutmak istediğiniz anlar için, çevrimiçi olduğunuzda sizi kimlerin görebileceğini ve göremeyeceğini seçme özelliğini sunuyoruz.”

ÇEVRİMİÇİ OLDUĞUNUZU GİZLEYİN

WhatsApp’ta çevrimiçi bilgisini kapatmak için yapılması gerekenler ise şöyle aktarıldı: 1) WhatsApp’a girin 2) WhatsApp Ayarlar’ına gelin ve Gizlilik’i seçin. 3) Son Görülme ve Çevrimiçi seçeneğine tıklayın 4) “Son Görülme Bilgimi Kimler Görebilir” kısmında yer alan “Herkes”, “Kişilerim”, “Şunlar Hariç Kişilerim” ve “Hiç Kimse” seçeneklerinden size uygun olanı seçin. 5) Daha sonra “Çevrimiçi Olduğumu Kimler Görebilir” kısmından “Son Görülme Bilgisiyle Aynı”yı seçin. Böylece Son görülmenizi kimler görebiliyorsa, çevrimiçi bilginizi de onlar görebilecek. Son görülme bilgisini değiştirerek kimlerin çevrimiçi bilginizi görebileceğini seçebilirsiniz. 6) Örneğin; “Son Görülme Bilgimi Kimler Görebilir” kısmında “Herkes”i, “Çevrimiçi Olduğumu Kimler Görebilir” kısmından da “Son Görülme Bilgisiyle Aynı”yı seçerseniz çevrimiçi olduğunuzu hiç kimse göremeyecektir.